bol muškarac

Bolovi

Što je bol? Kako ga osjećamo? Koliko bola je previše?

Jeste li ikada razmišljali o činjenici da su bolovi sastavni dio ljudskog života? Nema onoga tko u životu nije iskusio napad akutnog ili kroničnog napornog bola. Bol zapravo osjećamo svakoga dana, bilo da smo se porezali na papir ili nas muči grozomorna glavobolja. Bol je istom i korisni glasnik, koji nas uči kako izbjeći opasne situacije i signalizira da smo svoje tijelo podvrgnuli prevelikom naporu. Bol je znak da nešto nije u redu, stoga ga nikad ne biste smjeli ignorirati. Međutim, ako ste ozlijeđeni ili bolesni, tada je bol sastavni dio procesa ozdravljenja. Što smo stariji, bolovi su sve češći, a iznalaženje učinkovitog načina liječenja boli postaje sve značajnije.

Nošenje s bolom

Možda je i normalno osjećati bol, no slaba je to utjeha kada ne možete uživati u životu ili raditi ono što želite. Bolove može prouzročiti bilo što, bilo da se radi o glavobolji uslijed nedostatka sna, bolovima u zglobovima zbog stare ozljede ili menstrualnim bolovima od kojih pate mnoge žene svakog mjeseca. Nemamo svi istu toleranciju na bol, no opće je pravilo da se obratite svome liječniku ako osjećate jaku bol koji vas ometa u svakodnevnom životu.

Brufen® Effect kao lijek za bolove

Jedan od najčešćih lijekova za liječenje boli je ibuprofen. To je nesteroidni protuupalni lijek (NSAR) čije djelovanje ublažava upalu i bol. Ibuprofen također snižava povišenu tjelesnu temperaturu, što ga čini jednim od najkorisnijih bezreceptnih lijekova.

Bolovi su često iscrpljujući. Oni utječu na našu sposobnost koncentracije, interakciju s drugima ili na uživanje u sitnim zadovoljstvima poput dobre hrane ili zabavnog filma.
Ako se teško nosite s obavljanjem svakodnevnih aktivnosti, možda je pravi trenutak da posegnete za analgetikom. Protuupalni lijekovi protiv bolova kao što je Brufen® Effect (ibuprofen) je učinkovita pomoć u liječenju boli na putu do oporavka.
Brufen® Effect je široko dostupan u Hrvatskoj u prilagodljivim formulacijama i veličinama doziranja. Obratite se svom liječniku ili ljekarniku ako niste sigurni u ispravno doziranje i obavezno proučite priloženu uputu o lijeku prije početka uzimanja bilo kakvih lijekova.

Brufen® Effect (ibuprofen) se koristi za kratkoročno simptomatsko ublažavanje blage do umjerene boli poput glavobolje, uključujući migrensku glavobolju/glavobolju povezanu s migrenom, neuralgiju, zubobolju, bol u mišićima i zglobovima, bol u leđima, menstrualnu bol te simptoma obične prehlade i gripe uključujući i vrućicu.

Ibuprofen

Ibuprofen je protuupalni lijek za ublažavanje boli koji je primjeren u slučaju privremene boli. Dostupan je u različitim oblicima: u tabletama i u obliku granula za oralnu primjenu kao i sirupu za djecu. Dolazi i u različitim jačinama ovisno o Vašim potrebama.

Saznajte više