kućni lijekovi za gripu

Liječenje kod kuće

Dok se puno ljudi okreće prirodnim kućnim pripravcima, u nadi da će im pomoći ublažiti simptome i poboljšati njihovo stanje općenito, vrlo je važno ne zaboraviti da kada nastupi bolest, od ključne je važnosti savjetovati se s kvalificiranim medicinskim stručnjakom-liječnikom ili ljekarnikom.

Običnu prehladu najčešće uzrokuju virusi. Antibiotici uopće nemaju utjecaja na viruse, već samo na prepoznate bakterijske infekcije. Simptome gripe ili prehlade učinkovito će ublažiti nesteroidni antireumatici poput Brufen® Effecta koji djeluje protuupalno, smanjuje bol i povišenu tjelesnu temperaturu.

Liječenje prirodnim kućnim lijekovima

Kada je u pitanju obična prehlada neki tvrde kako topli napitci s limunom i medom ublažavaju upaljeno grlo ili nadražujući kašalj. Drugi će reći kako ulje eukaliptusa može otvoriti začepljene sinuse te da parne inhalacije mogu pomoći s plućnim infekcijama.

Mnogi isto tako tvrde da vam određene preventivne mjere mogu pomoći izbjeći da uopće postanete žrtvom prehlada. Preporučuje se prehrana bogata voćem i povrćem, unos češnjaka i osvježenje u obliku biljnih čajeva umjesto pića bogatih kofeinom.

Nekim ljudima isto tako pomažu topli oblozi ili vježbe niskog intenziteta, kao što su vježbe istezanja i joga, kao učinkoviti kućni tretmani za bolove u leđima.

Drugi kućni tretmani i lijekovi

Dok je liječenje kod kuće hvalevrijedan pothvat, prirodni kućni tretmani i pripravci možda vam neće pružiti dokazano brzo i učinkovito olakšanje koje vam je potrebno. Ako vam se na primjer bliži neko važno događanje i trebate brzo ublažiti bol, uvijek se možete odlučiti i za suvremeni lijek protiv bolova kao što je Brufen® Effect koji je dostupan i bez recepta.

Brufen® Effect (ibuprofen) se koristi za kratkoročno simptomatsko ublažavanje blage do umjerene boli poput glavobolje, uključujući migrensku glavobolju/glavobolju povezanu s migrenom, neuralgiju, zubobolju, bol u mišićima i zglobovima, bol u leđima, menstrualnu bol te simptoma obične prehlade uključujući i vrućicu.

Lijekovi za gripu i prehladu

U usporedbi s relativno blagim simptomima obične prehlade, gripa je ozbiljnija bolest kod koje se oboljela osoba osjeća izrazito loše i može biti bolesna i tjednima.

Saznajte više

Ibuprofen

Ibuprofen je protuupalni lijek za ublažavanje boli koji je primjeren u slučaju privremene boli. Dostupan je u različitim oblicima: u tabletama i u obliku granula za oralnu primjenu kao i sirupu za djecu. Dolazi i u različitim jačinama ovisno o Vašim potrebama.

Saznajte više