Korištenje ibuprofena za kratkotrajno liječenje akutnog bola

Brufen® Effect (ibuprofen) je često korišten bezreceptni lijek za učinovito otklanjanje bola.

Bilo da ste žena sklona menstrualnim bolovima, gorljivi nogometaš s bolnom ozljedom ili dijete s čestim vrućicama, velike su šanse da ste se u nekom trenutku susreli s ibuprofenom kao mogućim lijekom izbora. Ibuprofen djeluje na način da inhibira sintezu prostaglandina. Niža razina prostaglandina u tijelu za posljedicu ima nižu razinu bola i upale.1

Uobičajena primjena ibuprofena

Brufen® Effect (ibuprofen) se koristi za kratkoročno simptomatsko ublažavanje blage do umjerene boli poput glavobolje, uključujući migrensku glavobolju/glavobolju povezanu s migrenom, neuralgiju, zubobolju, bol u mišićima i zglobovima, bol u leđima, menstrualnu bol te simptoma obične prehlade i gripe uključujući i vrućicu.

Doziranje i dugotrajna primjena ibuprofena

Ako ste bolesni ili ozlijeđeni, iz vlastitog iskustva znate kako bol i upala mogu zagorčati život i onemogućiti vas da uživate u sitnim zadovoljstvima svakodnevnog života. Jedan od načina liječenja boli je uzimanje lijekova kao što je Brufen® Effect, koji olakšavaju nelagodu i bol koju osjećate i pomažu da se na najbolji mogući način nosite sa situacijom dok se vaše tijelo ne izliječi.

Ibuprofen je lijek za kojim ćete posegnuti kada osjetite bol u leđima ili kada djetetu naglo skoči temperatura. Što se tiče ispravnog doziranja, većina smjernica dostupna je u uputi o lijeku koja se nalazi u svakom pakiranju. Ako niste sigurni, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom je li ibuprofen najbolji lijek za vaš slučaj.

Pregled medicinskog sadržaja: medicinsko-regulatorna služba, Mylan Hrvatska d.o.o.

Datum odobrenja: 15. lipnja 2023.

Trudnoća

Trudnoća ne oslobađa ženu od glavobolje, bolova u leđima, kao ni od drugih uobičajenih bolova u svakodnevnom životu. Budući da dijete u maternici prima neophodne hranjive tvari od svoje majke, to podrazumijeva da i bilo kakvi lijekovi koje uzima majka potencijalno mogu utjecati i na dijete.

Saznajte više

Bolovi

Bolovi su dio života. No kada je bol toliko jaka da vas sprečava u uživanju u životu, vrijeme je da potražite pomoć. Brufen® Effect je uobičajeni lijek za blage do srednje jake bolove.

Saznajte više