Sve o lijeku Brufen® Effect

Saznajte još više o ovome poznatom i dokazano učinkovitom lijeku za ublažavanje boli.

Brufen® Effect je analgetik koji pripada skupini lijekova koji se nazivaju nesteroidnim protuupalnim lijekovima. Aktivni sastojak je ibuprofen koji većina ljudi poznaje kao lijek za ublažavanje boli, koji je podjednako učinkovit kod ublažavanja upala i smanjenja povišene tjelesne temperature.

Glavne namjene Brufen® Effecta

Brufen® Effect je indiciran za ublažavanje kratkotrajne akutne boli i vrućice. Postoji velika šansa da ste se već dosada susreli s ibuprofenom u nekome od dostupnih oblika, i možda ste već dobro upoznati s njegovim namjenama i učincima.

Brufen® Effect (ibuprofen) se koristi za kratkoročno simptomatsko ublažavanje blage do umjerene boli poput glavobolje, uključujući migrensku glavobolju/glavobolju povezanu s migrenom, neuralgiju, zubobolju, bol u mišićima i zglobovima, bol u leđima, menstrualnu bol te simptoma obične prehlade i gripe uključujući i vrućicu.

Gdje i kako možete doći do Brufen® Effecta

Brufen® Effect možete pronaći u različitim jačinama od 200 i 400 mg, kao lijek koji je dostupan bez recepta. Postoje i različite formulacije, pa ako vašem djetetu (starijem od 8 godina) ili vama gutanje tableta teško pada i preferirate lijek u granulama, možete dobiti odgovarajući pripravak na temelju vaših specifičnih potreba. Za djecu mlađu od 8 godina na tržištu je bez recepta dostupan Brufen® sirup.

Savjetujte se sa svojim ljekarnikom ili liječnikom ako imate pitanja u vezi s odgovarajućom primjenom i doziranjem te svakako uvijek pažljivo pročitajte upute priložene uz lijek prije početka uzimanja bilo kojeg lijeka.

Pregled medicinskog sadržaja: medicinsko-regulatorna služba, Mylan Hrvatska d.o.o.

Datum odobrenja: 25. siječnja 2019.

Ibuprofen

Ibuprofen je protuupalni lijek za ublažavanje boli koji je primjeren u slučaju privremene boli. Dostupan je u različitim oblicima: u tabletama i u obliku granula za oralnu primjenu kao i sirupu za djecu. Dolazi i u različitim jačinama ovisno o Vašim potrebama.

Saznajte više

Glavobolja

Glavobolja je općenito vrlo česta pojava, no postoje različite vrste glavobolje koje na vas mogu utjecati na različite načine. Glavobolje mogu nastupiti u najnezgodnijim trenucima i mogu vas spriječiti u sudjelovanju u vašim svakodnevnim aktivnostima.

Saznajte više