išijas muškarac

Što je išijas, uobičajeni simptomi i liječenje

Oštra, probadajuća bol ili trnci u nogama? Niste sami. Mnogi su iskusili ovu bol koju može uzrokovati pritisak na ishijadični živac.

Išijas je riječ koju dobro poznaju oni koji pate od bolova u leđima. Ona opisuje stanje u kojem je ishijadični živac, koji se proteže od donjeg dijela leđa do kraja nogu, pritisnut ili nadražen, što uzrokuje bol. Simptomi išijasa uključuju oštru bol ili trnce duž nogu i u stražnjici, koji mogu biti neprestani ili putovati duž nogu sve do stopala. Moguć je osjećaj slabosti, utrnutosti ili težine nogu. Mnogima se bol kod išijasa pogoršava dok sjede, a za to postoji dobar razlog. Pritisnuti živac često je posljedica hernije diska ili mišićnih problema, stoga je za rješavanje ovog problema najbolja upravo aktivnost koja osigurava pokretljivost kralježnice i mišića i sprječava moguću ukočenost.

Bol u leđima

Bol u leđima je čest problem. Bolove u leđima često uzrokuje ukočenost mišića. Kod ublažavanja nelagode može pomoći kretanje i lagano vježbanje.

Saznajte više

Bolovi u vratu i ramenima

Bolovi u vratu i ramenima vrlo su česti i može ih uzrokovati loše držanje, stres ili nošenje teških predmeta. Brufen® Effect je indiciran za liječenje blage do srednje jake boli.

Saznajte više